Winkelwagen

Subtotaal
Naar bestellen

Kranzle hogedrukreinigers

Kränzle werd in 1974 opgericht door Josef Kränzle. Van begin af aan hechte hij grote waarde aan een hoog kwaliteitsniveau van zijn producten. Door de consequente omzetting van deze kwaliteitsgedachte is het gelukt om een leidinggevende marktpositie te bereiken.

Permanente nieuwe ontwikkelingen met talrijke patenten alsmede een doordacht en succesvol modelsysteem getuigen van de grote innovatieve kracht van de firma Kränzle. Ook in de toekomst streeft Kränzle ernaar om door een compromisloos kwaliteitsmanagement de producten permanent verder te ontwikkelen en steeds beter te kunnen voldoen aan de eisen van de klant.

De Kränzle onderneming is overeenkomstig de ISO 9001-norm en de TÜV Productservice-norm gecertificeerd. De twee productiebedrijven in Illertissen/Bayeren (Duitsland) beslaan een gebied van 54.000 m², waarvan 30.000 m² productieoppervlakte.

Axiale pomp Kränzle

Voordelen van axiale krachtoverbrenging:
– Motor en pomp zijn nauw verbonden in de lengterichting
– “A” -lager van de motor wordt permanent gesmeerd door het gemeenschappelijke oliebad – Lage trillingen door de directe krachtoverbrenging: Motoras is pompas
– Geen hoekafwijking, kleinere voetafdruk met maximale gladheid
– Krachtoverbrenging axiaal op de motoras
– Pomp met motor één eenheid
– Eenvoudig om de aandrijving te repareren – Geschikt voor motorassemblages

Werking Axiale pomp Kränzle


Krukas pomp Kränzle

Voordelen van een krukas pomp van Kranzle is de krachtoverbrenging in serie: (van plunjer tot drijfstang en krukas, dus RP-serie pomp)
– pomp als een afzonderlijke eenheid toepasbaar
– toepasbaar op verschillende motorafmetingen
– stabiele krukas met gesmeerd in oliebad groot olievolume door verlengde oliekap. Krachtoverbrenging zoals in de auto via krukas , Drijfstangen, plunjers.
– geforceerde retour van plunjers
– grote krachtoverbrengingen in kW en watervolumes l / min

werking Kranzle krukaspomp

Bekijk hier nog enkele technische video’s over Kranzle hogedrukreinigers.

Unieke voordelen van Kränzle:

  • Topkwaliteit: gebruik van zeer hoogwaardige, roestvrije materialen (messing, roestvrij staal, keramiek…)
  • Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding
  • Lange levensduur
  • Toepassing van de nieuwste technologie
  • Alle toestellen worden in de fabriek getest
  • 90% van de hogedrukreinigers heeft traagdraaiende motoren (1.400 t/min) waardoor er veel minder slijtage optreedt
  • Ongeveer 90% van de onderdelen wordt in de Kränzle fabriek zelf vervaardigd
Pompkop uit speciale messing

De pompkop wordt gesmede messing gemaakt en garandeert een zeer lange levensduur.

Motoren met laag toerental

De Kränzle hogedrukreinigers- met uitzondering van de modellen HD 10/122, K 1132 en K 1152 TS T – zijn met langzaam lopende, geluidsarme en duurzame 4-polige elektromotoren (1.400 t/min) uitgerust. Dit reduceert de aanloopstroom, het geluidsniveau en de slijtage.

Plunjer (zuiger) uit roestvrij staal met keramische bekleding

Alle hogedrukreinigers zijn uitgerust met plunjers uit roestvrij staal die met een keramische laag bekleed zijn. Op die manier is er goede thermische geleiding terwijl het oppervlak toch extreem slijtvast blijft. Deze twee eigenschappen verhogen de levensduur van de toestellen aanzienlijk.

Droogloopbeveiliging

Alle hogedrukreinigers zijn met een weefselmanchet en een teflon-grafiet-backring per plunjer uitgerust. De uitstekende glij-eigenschappen van teflon-grafiet verminderen de wrijvingsweerstanden en op deze wijze de temperatuur in het toestel. Hierdoor treedt er minder snel schade op als de hogedrukreinigers zonder water vallen.

Lekkage terugvoersysteem

In de pompkop zit een dubbele dichting rond de plunjers waartussen een terugvoerkanaal voorzien is. Water dat voorbij de eerste dichting komt, wordt zo meteen weer afgevoerd zodat het niet tot aan de tweede dichting kan komen. Op deze unieke manier wordt bij Kranzle hogedrukreinigers vermeden dat er water uit de pompkop in de oliecarter terecht komt.

Bypass

Alle hogedrukreinigers gaan bij het sluiten van het pistool in bypass. Het water wordt met een restdruk van ca. 10 bar door een gesloten circuit geleid. Toestellen met de extra vermelding TS (TOTAL-STOP) schakelen in dit geval ook de motor uit. De pomp en de aandrijving worden ontlast, wat energiebesparend is en tevens tot een beduidende verhoging van de levensduur leidt.

Traploze druk- en waterhoeveelheid regeling

Bij alle hogedrukreinigers kan de druk en het debiet exact afgesteld worden op de specifieke reinigingstaak.

Manometer uit roestvrij staal

Alle hogedrukreinigers zijn uitgerust met een grote, overzichtelijke manometer die gevuld is met glycerine om trillingen te dempen.

Corrosievrijheid en lange levensduur

Functiestoringen door corrosie kunnen niet optreden. Alle onderdelen die in aanraking komen met water zijn van roestvrij staal of speciale messing.

Bekijk het uitgebreid gamma particuliere hogedrukreinigers of professionele hogedrukreinigers