Winkelwagen

Subtotaal
Naar bestellen

Kränzle hogedrukreinigers

Al meer dan 40 jaar staat de naam Kränzle voor de hoogste kwaliteit, innovatie en verantwoordelijkheid voor het milieu. De engineers werken op basis van deze waarden in onderzoek en ontwikkeling continu aan innovaties, die voldoen aan de wereldwijde eisen van de schoonmaakbranche rekening houdend met overtuigende oplossingen. Hoogwaardige materialen, goed ontworpen technologie en ervaren medewerkers zijn de basisbouwstenen. Hierdoor is het merk Kränzle een van de wereldwijde kwaliteitsleider voor reinigingsmachines.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Kranzle_hogedrukreinigers_overzicht_divers-1024x729.jpg

De hoogste kwaliteit professionele hogedrukreinigers

De professionele hogedrukreinigers van Kränzle zijn robuust van bouw en stabiel tijdens het verplaatsen. De krachtige motor zorgt voor de beste prestaties terwijl de lagere toerentallen zorgen voor minder lawaai en slijtage. Op deze manier wordt de lange levensduur gegarandeerd. Dat is de kwaliteit waar Kränzle voor garant staat.

Op basis van de waarden “kwaliteit”, “flexibiliteit” en “innovatie” is Kränzle non-stop gericht op het verder ontwikkelen van de product oplossingen. De slogan “Kwaliteit heeft een naam” onderstreept deze waarden. Niet de goedkoopste, maar de beste, is de claim die op alle producten en oplossingen van toepassing is. Daarom is Kränzle de eerste keuze voor honderdduizenden gebruikers over de hele wereld die de hoogste kwaliteit waarderen.

Voor perfecte netheid in de industrie, ambacht, landbouw en thuis en op de boerderij! Het Kränzle product gamma is verdeeld in zeven servicegebieden, variërend van hogedrukreinigers tot industriële stofzuigers en handvegers tot toepassing specifieke accessoires. Of het nu gaat om draagbare hogedrukreinigers, mobiele hogedrukreinigers, hogedrukreinigers in koud water en warm water of stationaire systemen – er zijn vrijwel geen grenzen aan uw wensen. Voor elk van de productlijnen geldt de claim: Kwaliteit gemaakt in Duitsland!

Bekijk hier een overzicht met alle beschikbare Kranzle hogedrukreinigers.

Unieke voordelen van Kränzle:

 • Topkwaliteit: gebruik van zeer hoogwaardige, roestvrije materialen (messing, roestvrij staal, keramiek…)
 • Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Lange levensduur
 • Toepassing van de nieuwste technologie
 • Alle toestellen worden in de fabriek getest
 • 90% van de hogedrukreinigers heeft traag draaiende motoren (1.400 t/min) waardoor er veel minder slijtage optreedt
 • Ongeveer 90% van de onderdelen wordt in de Kränzle fabriek zelf vervaardigd

TOPTECHNIEK IN DETAIL -TECHNISCHE HOOGTEPUNTEN

WAAROM ZOU U VOOR EEN KRÄNZLE PRODUCT KIEZEN?
Wie voor het merk Kränzle kiest, krijgt altijd geperfectioneerde hogedrukreinigers met technische voordelen die over de gehele linie overtuigen. Veel van deze technische details zijn innovaties die hun oorsprong vonden in het Kränzle ontwikkelingscentrum in Illertissen. Zodoende profiteren gebruikers van de hoogste kwaliteit “Made in Germany”, soevereine reinigingskracht en een bijzonder lange levensduur.

Pompkop uit speciale messing

Storingen door roestvorming kunnen niet optreden. De water transporterende onderdelen van de pompkop en de veiligheidsinrichtingen zijn van roestvrijstaal of speciaal messing en garanderen een lange levensduur.

Functiestoringen door corrosie kunnen niet optreden. Alle onderdelen die in aanraking komen met water zijn van roestvrij staal of speciale messing.

Motoren met laag toerental

De Kränzle hogedrukreinigers- met uitzondering van de modellen HD 10/122, K 1132 en K 1152 TS T – zijn met langzaam lopende, geluidsarme en duurzame 4-polige elektromotoren (1.400 t/min) uitgerust. Dit reduceert de aanloopstroom, het geluidsniveau en de slijtage.

Plunjer (zuiger) uit roestvrij staal met keramische bekleding

Alle Kränzle hogedrukreinigers zijn voorzien van roestvrijstalen plunjers met een slijtvaste keramische laag, die de levensduur van de machine aanzienlijk verhogen. De goede thermische geleidbaarheid van een roestvrijstalen plunjer wordt met de positieve eigenschappen van een keramische laag (extreem slijtvast oppervlak) gecombineerd.

Droogloopbeveiliging

Alle hogedrukreinigers zijn met een weefselmanchet en een teflon-grafiet-backring per plunjer uitgerust. De uitstekende glij-eigenschappen van teflon-grafiet verminderen de wrijvingsweerstanden en op deze wijze de temperatuur in het toestel. Hierdoor treedt er minder snel schade op als de hogedrukreinigers zonder water vallen.

Lekkage terugvoersysteem

In de pompkop zit een dubbele dichting rond de plunjers waartussen een terugvoerkanaal voorzien is. Water dat voorbij de eerste dichting komt, wordt zo meteen weer afgevoerd zodat het niet tot aan de tweede dichting kan komen. Op deze unieke manier wordt bij Kranzle hogedrukreinigers vermeden dat er water uit de pompkop in de oliecarter terecht komt.

Bypass

Alle hogedrukreinigers gaan bij het sluiten van het pistool in bypass. Het water wordt met een restdruk van ca. 10 bar door een gesloten circuit geleid. Toestellen met de extra vermelding TS (TOTAL-STOP) schakelen in dit geval ook de motor uit. De pomp en de aandrijving worden ontlast, wat energiebesparend is en tevens tot een beduidende verhoging van de levensduur leidt.

Traploze druk- en waterhoeveelheid regeling

Bij alle hogedrukreinigers kan de druk en het debiet exact afgesteld worden op de specifieke reinigingstaak.

Manometer uit roestvrij staal

Alle hogedrukreinigers zijn uitgerust met een grote, overzichtelijke manometer die gevuld is met glycerine om trillingen te dempen.

ROTO-MOLD-CHASSIS

De machines van de seriën K 1152, K 2000, Profi, quadro, bully en therm zijn uitgerust met een Roto-Mold-chassis. Dit uit één stuk gemaakte, zeer stevige en torsievrije frame zorgt ervoor dat de stabiliteit van de hogedrukreiniger gemaximaliseerd wordt. Motor en hogedrukpomp liggen goed beschermd in het frame en zijn zo in grote mate afgeschermd van externe inwerkingen. Deze Kränzle chassis zijn praktisch onverwoestbaar.

WATERRESERVOIR

Het geïntegreerde waterreservoir (bij de machines van de serie Profi, quadro en therm) dient als wateropslag tussen het leidingnet en de hogedrukpomp, daardoor wordt schade aan de pomp door watergebrek in grote mate vermeden.

ORDENINGSPRINCIPE

De kokers voor pistool met uitschakelbeveiliging, vuilfreeslans, turbokiller-lans en lans met vlakstraal evenals de opwikkeling voor het elektrische snoer zorgen voor optimale arbeidsvoorwaarden en een snelle toegang tot de toebehoren.

SLANGHASPELS

Modellen met slanghaspels bieden maximale functionaliteit en voorkomen ongelukken door losliggende slangen. De grotere haspels hebben de mogelijkheid voor een slang tot 30 meter, afhankelijk van het model, en hebben hiermee een grotere reikwijdte.

TERREINGESCHIKTHEID EN STABILITEIT

Het extreem stabiele en robuuste chassis zorgt voor moeiteloos bewegen, ook in moeilijk terrein, en zorgt voor een hoge betrouwbaarheid bij gebruik. Kleine hindernissen kunnen zonder moeite genomen worden dankzij de grote wielen.

Hoe kiest u uw Kränzle hogedrukreiniger?

Het type hogedrukreiniger wordt vooral bepaald op basis van de te reinigen oppervlakte, de frequentie en het soort vuil. Het soort vervuiling hangt nauw samen met de spoelkracht of het gebruik van warm of koud water. We bieden verschillende modellen aan: 

 • Koud of warm water hogedrukreinigers
 • 1-fase 230V, 3-fase 400V of benzine aangedreven
 • Mobiel, draagbaar of vaste opstelling
 • Hogedrukreinigers met of zonder slanghaspel

Koud water hogedrukreinigers

terras.jpg

De Kränzle hogedrukreinigers zijn gemaakt om jarenlang mee te gaan. Zo zijn de pompkoppen uit speciale messing gemaakt en hebben de roestvrij stalen plunjers een slijtvaste keramische laag. In bijna alle toestellen zitten traag draaiende motoren (1.400 t/min), wat zorgt voor minder slijtage en een stillere werking.

 • Topprestaties
 • Duurzame kwaliteit
 • Verschillende modellen

Ontdek ons leveringsprogramma Kränzle koud water hogedrukreinigers

Warm water hogedrukreinigers

therm-rp.jpg

De Kränzle warm water hogedrukreinigers onderscheiden zich door hun betrouwbaarheid, lange levensduur en tal van veiligheidsvoorzieningen. Zo is het toestel beschermd tegen overdruk en oververhitting, wordt het toestel uitgeschakeld bij verhoogde stroomopnamen, enz. Uniek is ook het instelbare brander vermogen en de uiterst stabiele temperatuurregeling zodat zelfs dieren veilig gewassen kunnen worden. Daarnaast is er ook een bedrijfsurenteller. 

 • Temperatuurregeling
 • Betrouwbaar
 • Lange levensduur
 • Tal van veiligheidsvoorzieningen mogelijk

Ontdek ons leveringsprogramma Kränzle warm water hogedrukreinigers

Hogedrukreinigers met benzinemotor

620023b240t.jpg

Een hogedrukreiniger op benzine betekent dat u niet meer afhankelijk bent van een stroomvoorziening. U kunt gaan en staan waar uw wilt met dit compacte toestel. Ruim voorzien van accessoires krijgt u hiermee zelfs de meest vervuilde oppervlakten goed schoon. Deze hogedrukreinigers zijn geschikt voor alle terreinen, omdat ze voorzien zijn van grote wielen met volgummibanden. Dit betekent dat ze sterk en voldoende veerkracht hebben voor de meest ruwe terreinen. Met de lange hogedrukslang bereikt u de moeilijkste plekken. Betrouwbaar en onderhoudsvriendelijk.

 • Mobiel 
 • Compact 
 • Onderhoudsvriendelijk

Ontdek ons leveringsprogramma Kränzle benzine aangedreven hogedrukreinigers

Stationaire hogedrukreinigers

220-150-7.jpg

Wij bieden ook hogedrukinstallaties aan in vaste opstelling. Het toestel bevindt zich dan in één centrale, technische ruimte. Van hieruit vertrekt een leiding(net) naar één of meerdere aftakpunten.

 • Met afstandsbediening en timer
 • Kostenbesparing
 • Langere levensduur
 • Veilige werkomgeving 

Ontdek ons leveringsprogramma Kränzle stationaire hogedrukreinigers

Ontdek ons leveringsprogramma stationaire hogedrukreinigers voor meerdere gebruikers

Axiale pomp Kränzle

Voordelen van axiale krachtoverbrenging:
– Motor en pomp zijn nauw verbonden in de lengterichting
– “A” -lager van de motor wordt permanent gesmeerd door het gemeenschappelijke oliebad – Lage trillingen door de directe krachtoverbrenging: Motoras is pompas
– Geen hoekafwijking, kleinere voetafdruk met maximale gladheid
– Krachtoverbrenging axiaal op de motoras
– Pomp met motor één eenheid
– Eenvoudig om de aandrijving te repareren – Geschikt voor motorassemblages

Werking Axiale pomp Kränzle


Krukas pomp Kränzle

Voordelen van een krukas pomp van Kranzle is de krachtoverbrenging in serie: (van plunjer tot drijfstang en krukas, dus RP-serie pomp)
– pomp als een afzonderlijke eenheid toepasbaar
– toepasbaar op verschillende motorafmetingen
– stabiele krukas met gesmeerd in oliebad groot olievolume door verlengde oliekap. Krachtoverbrenging zoals in de auto via krukas , Drijfstangen, plunjers.
– geforceerde retour van plunjers
– grote krachtoverbrengingen in kW en watervolumes l / min

werking Kranzle krukaspomp