Winkelwagen

Subtotaal
Naar bestellen

Omgekeerde Osmose

Omgekeerde osmose, ook wel hyperfiltratie of reverse osmose genoemd, wordt voornamelijk gebruikt voor het verwijderen van zouten en mineralen en derhalve het verlagen van de geleidbaarheid. Een bijkomende werking is dat omgekeerde osmose deels andere stoffen zoals pesticiden, zware metalen, medicijnresten en meer tegenhoudt.

Het omgekeerde osmose proces gebruikt een semi-permeabel membraan om opgeloste vaste stoffen, organische stoffen, pyrogenen, submicron colloidale materie, virussen en bacteriën van water te scheiden. Het proces wordt “omgekeerd” genoemd, omdat er druk nodig is om het water geforceerd door het membraan te laten gaan, de onzuiverheden achterlatend. Met modellen beschikbaar van 1 – 908 l/m heeft CatPumps de juiste Catpomp voor SWRO-installaties. Omgekeerde osmose is in staat om 95%-99% van het TDS gehalte (Total Dissolved Solids) en 99% van alle bacteriën te verwijderen en verschaft veilig, puur water.

Wat kunt U met omgekeerde osmose?

Naast de bovengenoemde toepassingen wordt deze techniek onder meer ingezet voor de productie van proceswater en ketelvoedingswater en het bereiden van drinkwater uit brak of zoutwater, demin water en ultra puur water. Ook het ontharden en ontkleuren van water, het opwerken van processtromen tot een hogere kwaliteit en het zuiveren van afvalwatergericht op hergebruik behoren tot de vele mogelijkheden.

Reverse-Osmosis-units

De keuze welke Catpomp het beste toegepast kan worden is afhankelijk van de kwaliteit van de toepassinh. Zo speelt naast het zoutgehalte (zoet, brak, zout) tevens de vervuilingsgevoeligheid van het water een belangrijke rol.

Indien gewenst kunnen wij ook een installatie op uw wensen ontwerpen en bouwen.