Winkelwagen

Subtotaal
Naar bestellen

Vloeibare CO2 hogedrukpompen

Cat Pumps biedt betrouwbare vloeibare koolstofdioxide (CO2) pompoplossingen voor verschillende verwerkende industrieën die de unieke eigenschappen van vloeibare CO2 toepassen. Al meer dan 20 jaar werkt Cat Pumps nauw samen met onderzoeksfaciliteiten, universiteiten en fabrikanten van apparatuur om betrouwbare oplossingen te ontwikkelen voor uitdagende CO2-toepassingen. Klanten vertrouwen op Cat Pumps uitgebreide ervaring voor ondersteuning bij systeemontwerp en juiste pompselectie.

Typische applicaties:

  • Verbeterde olieherstel van olie- en gasbronnen
  • Koelen en vriezen in voedselverwerking
  • Bescherm gas in lastoepassingen om oxidatie te voorkomen
  • pH-balans in waterzuiveringsinstallaties
  • Chemisch-vrije reiniging
  • Brandbestrijding
  • Lipide extractie
  • Plantengroei-stimulering in kassen

Cat Pumps heeft een uitgebreide ervaring voor ondersteuning bij systeemontwerp en juiste pompselectie. Neem contact op met Wilting Hogedruk Techniek voor meer informatie over uw volgende CO2-toepassing.

1:
Omgekeerde pompkop biedt verbeterde doorgang voor ingesloten dampbellen om te ontsnappen door de inlaat en terug te keren naar de tank, waardoor mogelijke problemen worden vermeden veroorzaakt door bubbels in de afvoerlijn.
Speciale geformuleerde afdichtingen voor een betere werking met de lage temperatuur en lage smering eigenschappen van CO2.
2:
Drive-end / drijfwerk bevat een upgrade van materialen en componenten om bestand te zijn tegen de hoge inlaat druk, dit om de CO2 in vloeibare toestand te houden.
3:
Flush pompkop biedt bescherming tegen lekkende CO2 voorbij de hogedrukafdichtingen. Ingesloten terugslagklep voorkomt dat omgevingslucht in de pompkop kan komne. Poort kan ook worden gebruikt voor een optionele glycol flush voor extra bescherming tegen bevriezen.
4:
Geventileerde afdichtinghouders bieden secundaire bescherming tegen elke CO2 die ontsnapt voorbij de lagedrukafdichting, dit voorkomt van schade aan de aandrijfzijde of pompkop.
5:
Afdichtingshouders en de terugslagklep laten damp ontsnappen terwijl lucht en vochtigheid worden uitgesloten van binnenkomst, wat kan resulteren in ijsvorming.

Bekijk hier welke catpompen beschikbaar zijn voor CO2 toepassingen

Met wereldwijd bewezen betrouwbaarheid in toepassingen over de hele wereld, biedt Cat Pumps de beste waarde voor vloeibare CO2-systemen.

CO2 Catpompen