Winkelwagen

Subtotaal
Naar bestellen

Werking Plunger & Zuiger Catpomp

Flow Cat plunjer pomp

CatPumps Plunger Pompen – 0. 4 – 910 liter/min, 7 – 690 BAR

Plunjerpompen gebruiken gesloten veerbelaste en hydraulische geopende inlaat-en uitlaatkleppen. De kleppen worden bediend door middel van de stroming in de pompkop. Aan het begin van de slag verplaatst de zuiger de vloeistof in de kamer van de pompkop, waardoor de uitlaatklep open gaat. Wanneer de plunjer het einde van zijn slag bereikt, word de uitlaatklep gesloten. Als de plunjer begint aan zijn teruggaande slag gaat de inlaatklep weer open om meer vloeistof in de pompkop te krijgen. Door proces houd je een gelijkwaardige volumestroom van de vloeistof. Een voordeel van de plunjerpomp is dat de pomp meer druk aan kan dan een zuigerpomp. Er zijn veel verschillende toepassingen beschikbaar met directe koppelingen, snaarschijven, versnellingsbakken enz.

De krukas van de hogedrukpomp zet de draaibeweging om in een traverserende beweging van de plunjers. Dit omzetten geschiedt bij 3-zuiger of -plunjerpompen door middel van 3 krukken onder een hoek van 120 graden ten opzichte van elkaar, met drijfstangen en kruiskoppen.

De krukas is van genitreerd chroom molybdeen, gelagerd in over gedimensioneerde rollenlagers. De drijfstangen zijn vervaardigd uit Zamak en hebben glijlagers. De kruiskoppen lopen in fijn geslepen vlakken in het carter. De krukas met lagers, drijfstangen en kruiskoppen staat tot de helft in de olie en waarborgt daardoor een optimale smering van zeer laag tot aan het maximaal toegestane toerental.

Doorsnede CatPumps plunjerpomp
  1. Speciale gefabriceerde Cat Pumps hogedruk afdichtingen / cups met ongeëvenaarde prestaties en levensduur van de afdichting. In het bestand Seal opties worden de verschillende afdichtingssoorten weergegeven.
  2. Het 100% natte afdichtingen / cups design zorgt voor een koeling en smering van de elastomeren aan de beide zijden.
  3. Roestvrijstalen kleppen, zittingen en veren zorgen voor een goede weerstand tegen corrosie en een lange levensduur.
  4. De krukas biedt ongeëvenaarde sterkte en oppervlaktehardheid voor een lange levensduur.
  5. Gepatenteerde zuigerstang met een harde verchroomde huls biedt een duurzaam slijtvlak en is gemakkelijk in onderhoud.
  6. Precisie-gepolijst, massief keramische plunjers voor een maximale weerstand tegen corrosie en slijtage. Dit zorgt voor het verlengen van de levensduur van de afdichting.
  7. De roestvrijstalen zuigerstangen hebben een hoge sterkte met een 360° ondersteunde kruiskop. Dit zorgt voor een perfecte plunjer uitlijning.
  8. De drijfstangen zijn gemaakt van zeer sterk materiaal van uitzonderlijke kwaliteit met hoge treksterkte.
  9. Oversized kogellagers of rollagers bieden uitzonderlijk lang leven voor het lager.
  10. Hoge sterkte, lichtgewicht gegoten aluminium Carter met splash olie ontwerp werking dat functioneert bij lage snelheden (minimaal 100 omw/min meer info Wilting Hogedruk Techniek)

Doorsnede CatPumps zuigerpomp

CatPumps Zuiger pompen – 11.4–227 liters/min , 7–105BAR

Het ontwerp van de CatPumps zuigerpomp is zo ontworpen dat de vloeistof zich voortdurend en in één gladde en voorwaartse richting verplaatst. Dit ontwerp kan grotere zuigvermogens aan en vermindert het risico van cavitatie. Zuigerpompen wijken in zoverre af van plunjerpompen, dat deze over het algemeen geschikt zijn voor lagere werkdrukken. De pompen kenmerken zich voor hun lineaire doorstroming met een als het ware in de zuiger geïntegreerde inlaatklep. CatPumps zuiger pompen worden ook wel ” High Pressure Positive displacement Triplex Piston Pumps ” genoemd.

Bij de Cat zuigerpompen bestaat de mogelijkheid het zuigergedeelte van de pomp (Manifold) te draaien, waardoor de inloop zich aan de bovenzijde bevindt. Een en ander kan voordelen hebben ter reducering van het aantal bochten in de pomptoevoer.

Werking CatPumps zuigerpomp

Aan het begin van de slag zal de mechanisch bediende inlaatklep (en zuiger) sluiten. Als de zuigerstang vooruit gaat, wordt de vloeistof door de uitlaatkleppen gedrukt. Tegelijkertijd gaat de vloeistof de pomp binnen achter in inlaatklep.Als de zuigerstang begint met de achterwaartse slag, dan opent de inlaatklep mechanisch en laat de vloeistof door via de zuiger in kamer totdat de slag voltooid is.

Flow Cat zuigerpomp