Winkelwagen

Subtotaal
Naar bestellen

Drukregelaar en ontlastventielen

Werking drukregelaar

De volledige capaciteit van een hogedrukpomp wordt door de drukregelaar gevoerd. Door een veer of schotelveerpakket kan de druk geregeld worden. In bepaalde gevallen beschikt de drukregelaar van een handwiel anders dient men een steeksleutel of inbus sleutel te gebruiken. Met de klok mee verhoogd de druk en tegen de klok in verlaagd de werkdruk.

Werkdruk instellen van de drukregelaar.

Hierbij zijn 3 verschillende mogelijkheden:
– Drukregelaars met drukontlastingsklep (unloaders)
– Drukregelaars met langzame drukontlasting ( Interpump K7, PA Zero etc )
– Drukregelaar zonder drukontlasting ( Regulators ) 

Zoekt U een drukregenventiel maar weet U niet exact welke geschikt is voor uw toepassing? Neem dan contact op met Wilting Hogedruk Techniek en laat U vrijblijvend adviseren.


Onderstaand kunt U een bestand downloaden met meer informatie over het instellen van een drukregelaar.

Drukregelaars met drukontlastingsklep (Unloaders)

Bij het sluiten van het spuitpistool, zal een terugslagventiel sluiten en het water zal via de bypass  afgevoerd worden en met deze onmiddellijke werking zal het water niet warm worden.

De ingestelde druk blijft wel aanwezige tussen drukregelaar en pistool waardoor bij openen van het pistool de ingestelde werkdruk direct terug beschikbaar is.

Na afschakelen van de machine is er nog steeds druk aanwezig in de slang.

Drukregelaars met langzame drukontlasting (interpump K7,PA Zero etc)

Deze drukregelaars maken het hele systeem inclusief slang nagenoeg drukloos bij gesloten pistool. Hierdoor zal er minder terugslag zijn en hebt u het gevoel dat de druk zich moet opbouwen. Hierdoor vraagt het in knijpen van het pistool minder kracht. In de onderstaande afbeelding & video word het verschil weergegeven.

Drukregelaar zonder drukontlasting ( Regulator )

Bij deze regeling blijft de druk aanwezig tussen pomp en regelaar terwijl dit bij de drukregelaar met drukontlasting bijna verdwenen is.
Onderstaand word een video weergegeven waarop duidelijk het verschil word weergegeven tussen een drukregelaar met ontlastklep (ook wel Unloader genoemd) en een drukregelaar zonder ontlastklep (ook wel regulator genoemd).

Regulator VS Unloader:
– Bij het los laten van het spuitpistool blijft bij de regulator (drukregelaar zonder ontlastklep) de druk aanwezig tussen te pomp en de drukregelaar
– Bij het los laten van het spuitpistool is bij de unloader (drukregelaar met ontlastklep) de druk verdwenen tussen te pomp en de drukregelaar